WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PAOLO ESCO
    RS
    • 2009
    • 6626
    • Volkswagen
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja będę jechał na Pragę-Czeskie Budziejowice-Linz-Spital am Pyhrn-Judenburg-Obdach-Wolfsberg- Villach-Udine-Palmanova-Caorle ...prosta i stosunkowo spokojna trasa. Wracam za 2 tygodnie. W między czasie postaram się dać znać co i jak na drodze... Wiem, że na odcinku Judenburg-Klagenfurt jest remont nawierzchni.

loru - byłem w Toskani Wybierasz się do Park Albatros?
    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

3...2...1 START

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

Szerokości
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO Zobacz wpis
          loru - byłem w Toskani Wybierasz się do Park Albatros?
          jeszcze nie wiem , plan napięty

O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• leonn
            RS
            • 2011
            • 2726
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

PAOLO ESCO jak wrócisz z wakacji to potrzebowałbym się z Tobą skontaktować.

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez leonn Zobacz wpis
              jak wrócisz z wakacji to potrzebowałbym się z Tobą skontaktować.
              - melduję się
              Pisz na PW albo tel...

Komentarz

• Big Wojtek
                Rider
                • 2010
                • 440
                • Hyundai

Właśnie wróciłem z http://www.vacansoleil.pl/camping/wl...spina-2212002/
                PAOLO ESCO przed wyjazdem nie polecał mi tego campingu i rzeczywiście nie jest to miejsce dla każdego.
                Ja jechałem z dwójką dzieci 3 i 9 lat. Priorytetem był basen z dużą ilością zjeżdżalni i wypasiony brodzik.
                Baseny były 3 , zjeżdżalnie też 3 i mój starszy syn zachwycony.
                Brodzik absolutna rewelacja ! Kilka fontann, zjeżdżalnia , dno wyłożone miękkim materiałem. Nie ma się czego przyczepić.
                Domek wynajęty przez Vacansoleil był jakieś 200 m od basenów.
                Koło basenów przyzwoity plac zabaw.
                Sam domek czysty, niezniszczony, wyposażony we wszystko co potrzeba. No może oprócz czajnika (szok) Rezydent (francuz) stwierdził, że tu ludzie nie piją herbaty. Nie wiem skąd ten wniosek, ale herbata z rondelka też jest dobra

Do plaży daleko, ale do tego vacansoleil od razu się przyznaje. Z domku do plaży dokładnie 1.5 km. Przy czym trzeba dojść 700 m do "przystanku" a tam już jeździ autobus. Taki stary, duży autobus miejski gdzie można wejść z wszelkimi możliwymi dmuchanymi zabawkami, pontonami. Wiezie nas 800 m asfaltową aleją. Jeździ właściwie non stop, bez rozkładu. Oczywiście w godz 13-15 sjesta. Sama plaża średnio urodziwa, ale do zniesienia.

Sam camping jest po prostu w polu, pośrodku niczego.Rzut beretem jest do miasteczka Spina. Miasteczko nie oferuje nic poza 2 pizzeriami i sklepami drogich prawie jak ten na campingu. 12 km od campingu jest Lidl. 40 km od campingu znajduje się park rozrywki http://mirabilandia.it/. Super zabawa. Naprawdę atrakcje na najwyższym poziomie, choć jak ktoś był w Energylandii, to nie dozna szoku

Sumując: ja jestem bardzo zadowolony. Dla rodzin z małymi dziećmi , gdzie ważny jest super brodzik,basen a wieczory spędzacie na tarasie grając w gry planszowe - super.
                Jeśli macie większe dzieci i chcecie gdzieś wyjść wieczorem - nie polecam. Nie bez znaczenie jest cena. Zapłaciłem za 7 dni 1400 z za fajny domek z klimatyzacją.

PS, Jadąc przez Villach zatankujcie na stacji OMV na Maria-gailer strasse 53. Odbijacie 1.5 km od autostrady a benzyna tańsza o 30 centów na litrze. Ja płaciłem 1.10 euro/litr

Komentarz

• tomcy
                  Drive
                  • 2010
                  • 73
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Dokładnie sporo można zaoszczędzić zjeżdżając z autostrady i tankując na OMV

Zamieszczone przez Big Wojtek Zobacz wpis
                  z dwójką dzieci 3 i 9 lat
                  dzieciaki zadowolone?

PAOLO ESCO jak caorle? dalej ten sam rodzinny klimat i spokój?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Tankowałem wracając do PL na stacji OMV w Villach Maria-gailer strasse 53 https://www.google.pl/maps/place/Mar...1!4d13.8710399 - diesel 1,02 euro benzyna 10 centów droższa. Dalej po prawej jakieś 300m macie McDonalda, można sobie zrobić postój. Zjazd z autostrady jest banalnie prosty - serpentyna w prawo i +- 500m do stacji OMV, która jest zaraz przy drodze po prawej stronie.

Zamieszczone przez tomcy Zobacz wpis
                    caorle? dalej ten sam rodzinny klimat i spokój?
                    zmienił się właściciel. Camping nie jest duży, ma swoje + i - ale... jest tam spokojnie, wielka plaża, morze płytkie i ciepłe - "włoska zupa". Uważam, że sam camping był kiedyś "fajniejszy" - nie ma już informacji z megafonów, jeździ w nocy mniej ochroniarzy. Atmosfera jest podobna ...rodzinna. Na duży + jest zmiana na basenie - nie ma już na nich sjesty ! a więc dzieci mogą się cały dzień taplać w wodzie
                    Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.

Komentarz

• Big Wojtek
                      Rider
                      • 2010
                      • 440
                      • Hyundai

Zamieszczone przez tomcy Zobacz wpis
                      dzieciaki zadowolone?
                      Zachwycone. Oczywiście zależy co kto lubi. Dla moich chłopaków basen to podstawa, a tu nie można było narzekać. Plaża już tak cudna nie była, ale w piachu można było grzebać
                      Załączone pliki
                      Ostatnio edytowany przez Big Wojtek; 12903.

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Powiem szczerze, ze takie wakacje w Italii jawią się bardzo przyjemnie... :-)

Paolo, a gdzie sa Twoje zdjecia z wyjazdu? Bo moze mi sie cos juz myli, ale byly chyba tu Twoje zdjecia z wyjazdu czy jakis link do nich?
                        Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
                          Paolo, a gdzie sa Twoje zdjecia z wyjazdu? Bo moze mi sie cos juz myli, ale byly chyba tu Twoje zdjecia z wyjazdu czy jakis link do nich?
                          zdjęcia z ostatniego pobytu we Włoszech oczywiście mam ale... od xxx czasu dopraszam się moderatorów, admina o sprawdzenie dlaczego nie mogę dodawać zdjęć - za każdym razem mam napis "nieprawidłowy plik"

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

zdjęcia z ostatniego pobytu we Włoszech oczywiście mam ale... od xxx czasu dopraszam się moderatorów, admina o sprawdzenie dlaczego nie mogę dodawać zdjęć - za każdym razem mam napis "nieprawidłowy plik"
                            Szkoda. Chetnie bym (pewnie nie tylko ja) obejrzal taka relacje fotograficzna z wyprawy do Italii :-)

Moderatorze! Zdjecia, zdjecia!
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• PAOLO ESCO
                              RS
                              • 2009
                              • 6626
                              • Volkswagen
                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Kolejna wyprawa do Włoch w terminie 25.08 - 02.09 - camping Bella Italia - jezioro Garda, Peschiera del Garda. Jedziemy na 4 samochody. Może ktoś jeszcze ma rezerwację w tym terminie

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14885
                                • Octavia IV (NX3)

PAOLO ESCO a może za duże zdjęcia?
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Rozmiar i pojemność zdjęć jest OK, za każdym razem pojawia się komunikat"nieprawidłowy plik" w to już mam skoro nikt nie chce się tym zająć a już wielokrotnie o tym pisałem ...

Komentarz

• okioki
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 360

Ja właśnie jestem w połowie urlopu na Gargano w Vieste i już wiem że to moje najlepsze wczasy we Włoszech Rewelacja ! co za widoki białe klify plaże piaszczyste ,żwirowe ,groty, woda czyściutka , to jak połączenie Chorwacji i Włoch .Mało tu hoteli głównie kępingi ja nocuje w jakimś gaju oliwnym w domkach ,figi zrywam z drzew na śniadanie, Wybrałem się też rejsem na wyspy Tremiti woda w morzu czystsza niż w basenie.
                                    postaram się zamieścić jakieś zdjęcie,
                                    niestety fotki nie wchodzą może fotka z komórki wejdzie?
                                    fotka z basenu na szczycie wzgórza robiona z bardzo kiepskiego telefonu. po powrocie zmniejsze zdjęcia to wgram pare.
                                    Załączone pliki
                                    Ostatnio edytowany przez okioki; 16666.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6626
                                      • Volkswagen
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

łoooo Panie ale Ciebie "wywiało" ... świetne miejsce na wypoczynek. Jechałeś czy leciałeś samolotem? Na jakim campingu jesteś?

Komentarz

• okioki
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 360

nie jestem na kampingu choć jest ich tu dość dużo ,wynająłem apart w domku http://www.residenceglistingi.com/ jest basen cena za 3 osoby na 2 tygodnie 3500zł to bardzo tanio z basenem na północy włoch poniżej 6000zł nie znajdziesz w lipcu, jechałem oczywiście skodą ,autostrada i paliwo też kosztują ale i tak chciałem zwiedzić ten region. Za autostrade do Wenecji płaciłem 17,70 eur. w nocy ominąłem odcinek autostrady do Bolonii i od Rimini do Gargano zapłaciłem 30 eur. .Tankowałem ON Cieszynie ,(bo tam mieszkam) później w Villach zjechałem z autostr. i po 1,1 euro , wystarczyło do Vieste tutaj jest jedna stacja najtańsza po 1,29 eur. razem 1679 km

Komentarz

• Yarwa
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 915
                                          • BMW

a jak ty taka cenę wyrwałeś. Wchodząc na ich strone do dużo większe ceny.
                                          Dla Waszej 3 to które lokum tam wybieraliscie ?

Komentarz

• okioki
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 360

Ja rezerwowałem przez booking ,akurat była obniżka cen w czerwcu .co roku śledzę ceny na book. i zazwyczaj spadają a jeżdżę tam gdzie najtaniej .W booking wbijam ,Włochy , basen , plaza ,najtańsze oferty są na Kalabrii jak będę miał lepsze auto to na pewno się tam wybiorę. Mam lokal 4 osobowy ale nas jest 3. Jest tu niedaleko podobny obiekt z basenem to jak zarezerwowałem to dwa dni później była oferta za 2800zł tak że czasami trafiają się okazje ale w północnych Włoszech to teraz trudno coś znaleźć .
                                            Co ciekawe w zeszłym roku byłem w San Benedetto del Tronto apart. z basenem tuż przy plaży kosztował mnie 4500 zł 2tyg.3 osoby a wtym roku jak patrzyłem w book. na ten sam apart. to był po 11000 zł !
                                            Oczywiście jak ktoś nie musi mieć basenu to cena będzie znacznie niższa

Komentarz

• leonn
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2726
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rozmiar i pojemność zdjęć jest OK, za każdym razem pojawia się komunikat"nieprawidłowy plik" w to już mam skoro nikt nie chce się tym zająć a już wielokrotnie o tym pisałem ...
                                              Napisz do Puchacz mi pomógł, miałem to samo co Ty, chodziło o ilość załączników na koncie.

Komentarz

• ruwado
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 14885
                                                • Octavia IV (NX3)

Fakt, na starym forum też był limit, który można było sprawdzić. a tu? Nie wiadomo.
                                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

leonn - napisałem i czekam...czekam ...czekam na chwilę obecną nie mogę dodawać żadnych zdjęć więc foto relacji z pobytu we Włoszech nie będzie ...

Jeżeli ktoś ew. ma inne pytania to jeżeli będę mógł to odpowiem.
                                                  Kolejny wyjazd w terminie 25.08 - 02.09 - camping Bella Italia - jezioro Garda, Peschiera del Garda. Jedziemy na 4 samochody - będzie się "działo" Jeżeli ktoś wybiera się w tym terminie nad Gardę to zapraszam .

W 2018r. mamy już zaplanowany wyjazd w sierpniu na camping do Chorwacji oraz w czerwcu/lipcu znowu Włochy ale tym razem kierunek poniżej Wenecji - Emilia-Romania , Marche lub Abruzja.

Komentarz

• okioki
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 360

Dziś przyjechałem i spróbuje coś zamieścić ,zdjęcia zmniejszyłem.
                                                    Udało się ,dwa zdjęcia z plaży żwirkowej Vigantolica , półwysap Gargano i dwa z wyspy Tremiti plaża piaszczysta .
                                                    Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...